Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

KFC DIEST – SCOH A (zaterdag 19u30)

Na de mooie 4 op 6 trekken de manschappen van Coach Kris Michiels zaterdagavond vol vertrouwen naar het grote traditierijke KFC Diest.

KFC Diest behoeft weinig introductie. Het is een club met een rijk voetbalverleden die haar in de jaren 60 en beginjaren 70 tot in eerste klasse bracht. In 1964 speelden  de Diestenaren zelfs de finale van de Beker van België die na verlengingen verloren werd tegen AA Gent.  Diest bracht in het verleden ook enkele geweldige spelers voort. Zo ondermeer de blonde pijl Eddy Voordeckers en de gebroeders Patrick en vooral Bruno Versavel die het allen tot in de nationale ploeg brachten. 

Na wat woelige financiële jaren en de fusie met het ondertussen furore makende Assent  tot  KTH Diest in 1986 ging het bergaf aan de Warande.  In 2006, ondertussen stond Diest laatste in 1steprovinciale  werd de club zelfs  vereffend en zakte het diep weg tot in 3deprovinciale.  Vanaf dan werd er terug gekozen voor de oude benaming FC Diest met de traditionele zwart wit kleuren.  Dat verhaal sloeg aan en KFC Diest dat ondertussen coryfee Bruno Versavel weer in haar rangen had klom snel op naar eerste provinciale waar het 2 jaar geleden dan weer uit degradeerde. Vorig seizoen begonnen de zwartwitten van toenmalig trainer Jempi Custers als torenhoog favoriet aan de competitie in 2deB maar ze konden hun favorietenrol nooit waarmaken en stuitte op de verrassende doch verdiende kampioen Union Lovenjoel. Ook de eindronde werd een sisser.  Onze jongens kregen vorig seizoen in Diest een 5-0 rond de oren maar konden thuis de favoriet wel 2 punten afsnoepen (3-3)

Dit seizoen startte KFC Diest met nieuwe trainer en ex speler Eddy Dierickx als schaduwfavoriet aan het seizoen. De mannen van Dierickx hebben ambitie maar spreken die minder uit dan vorig seizoen. Bovendien vertrokken enkele sterkhouders , zoals Moreel en Dehaes en werd de transfer van Tim Thiry afgeblazen. Anderzijds werd er gekozen voor kwaliteitsvolle jongeren uit de Diestse omgeving en lopen er nog altijd kleppers als ex eerste klasser Kurt Vandepaar en spits Sener Top rond. Ook aanvaller Olivier Van Bladel is een serieuze versterking. Hij werd vorig seizoen topschutter bij Union Lovenjoel maar verkoos  Diest boven een avontuur in 1steprovinciale.

KFC Diest begon sterk aan dit seizoen met 13 op 15. De laatste weken sputtert de motor echter wat na nederlagen tegen Veltem (5-2) en afgelopen zondag op het veld van Meerbeek (2-1). Zaterdag zal er van de Hoegaardiers gewonnen moeten worden willen ze de voeling met leider Aarschot niet verliezen. De druk zal zaterdag dus op de Diestse ketel zitten want de week na de confrontatie met de brouwers staat het toptreffen met Aarschot op de agenda. Puntenverlies tegen onze jongens zou wel eens  tot een nieuwe crisis aan de warande kunnen leiden. De Hoegaardiers gaan dus vol vertrouwen naar de warande waar ze weer eens een topteam partij kunnen geven en wedstrijden tegen goede teams zijn ons dit seizoen  al goed meegevallen. Winnen tegen een favoriet lukte ons echter nog niet. Wie weet kunnen we zaterdag voor dat  stuntje zorgen, maar moeilijk zal het zijn tegen een gekwetst en dus aartsgevaarlijk Diest. Aftrap om 19u30

RC Meldert – SCOH B (zondag 15u)

In de reeks van onze tweede ploeg zitten er heel wat streekderby’s maar de moeder aller derby’s is toch wel de confrontatie tussen de 2 Hoegaardense clubs, RC Meldert en SC Out Hoegaarden.   Hat is dan wel geen confrontatie meer in 2deprovinciale tussen de 1ste  ploegen van beide clubs, dan nog spreekt het tot de verbeelding van elke voetballiefhebber in Groot Hoegaarden. De rivaliteit van enkele decennia geleden is uiteraard niet meer wat ze was en de samenwerking die beide clubs voeren op het gebied van de jeugdwerking (Jong Hoegaarden) zorgt voor vernieuwde en nauwe banden ipv scheuren en barsten. 

RC Meldert heeft het momenteel moeilijk, zoveel is duidelijk. Als club uit een klein dorp vecht het zoals zovele amateurclubs tegen de keiharde realiteit van het provinciaal voetbal. Minder belangstelling, weinig vrijwilligers enz.  Vorig seizoen waren er fusiegesprekken tussen SC Out Hoegaarden en RC Meldert, maar die werden (voorlopig) opgeborgen daar de gemeente ook geen duidelijke toekomststelling innam. Het feit dat SC Out Hoegaarden ondertussen haar 2deploeg in 4deliet starten werd in Meldert niet op gejuich onthaald. Wij begrijpen echter niet goed waarom ? Het starten in 4devan onze beloften kadert perfect in onze jeugdwerking en staat volledig los van de situatie van RC Meldert, zeker ook aangezien een fusie niet door ging.  Dat er 2 spelers (Jeremy Cambier en Emon Malevé, nvdr) RC Meldert ruilden voor het 2devan SCOH is bijkomstig en inherent aan de vrijheid van spelers en is trouwens voor beide spelers de tegengestelde beweging van het jaar ervoor. Wij blijven RC Meldert genegen en hopen dat ze zich kunnen handhaven dat we kunnen blijven samenwerken , tot wat dat mogelijks ook leidt.

Zondag zal er alvast heel wat volk uit Hoegaarden afzakken naar de Meerstraat in Meldert om de derby bij te wonen en zal de nog steeds mooie Meldertse kantine vol zitten. Op papier zijn onze jongens favoriet want Meldert staat samen met Neervelp laatste en behaalde nog geen punt. Misschien dat ze zich zondag overtreffen tegen de buren van Hoegaarden. De mannen van Waeytens kunnen maar best geen onderschatting tonen en zullen op hun “qui vive” moeten zijn willen ze de derbypunten pakken. Voor Tomaz Thys vanden Audenaerde is deze confrontatie ook speciaal want hij maakte gedurende enkele jaren het schoon weer bij RC Meldert maar maakte op eigen initiatief 2 seizoenen geleden de overstap naar SCOH.   We hopen op een sportieve wedstrijd zondag en hopelijk blijven de huidige vriendschapsbanden bestaan en leiden ze misschien ooit wel tot .....???

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender & Uitslagen A-kern

Kalender & Uitslagen B-kern

Kalender & Uitslagen Vets

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2017-18

Planning Socceronline

Volgende evenement

Zaterdag 26 & Zondag 27 mei