Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

SC Aarschot - SCOH A : 1-1

Op bezoek gaan in Aarschot is nooit echt een gezondheidswandeling, ook dit speelseizoen staat er een degelijke ploeg op het veld die tevens nog zonder puntenverlies aan de top van de klassering prijkt. De incidenten van vroeger zijn ondertussen helemaal vergeten, de meningsverschillen bijgelegd, het onthaal aan de Grote Laak is gemoedelijk, er wordt veel gelachen en het supportersbestand is er echt eentje zonder weerga...

Onze coach kan vandaag beschikken over een zo goed als voltallige kern, Mark De Man en Janis Bartholome zitten na langere onbeschikbaarheid opnieuw op de bank.

Het wedstrijdbegin op dit mooie en grote veld is, zoals onze coach het zijn brouwers had voorspeld, snedig en snel. De lokalen zoeken vlug diepgang over hun zeer snelle flanken en proberen met snelle balwissels de Hoegaardiers te verschalken. Kris Michiels heeft even wat moeite om zijn jongens in het juiste ritme te krijgen, we geven nog te veel ruimte weg, we dekken nog niet kort genoeg... keeper Wim De Windt moet al snel een lokale kogel uit de kruising ranselen... maar we houden stand en we komen ook meer en meer in de match.

Aarschot lukt even na het halfuur, in een ondertussen gelijkopgaande partij, toch het openingsdoelpunt: een afgeweerde bal valt ideaal voor de voet van Janssens, de Aarschotse goalgetter geeft met een magistrale lob goalie Wim het nakijken...

De lokalen proberen de wedstrijd nu al helemaal te beslissen maar de brouwers geven geen krimp en we rusten met het kleinste verschil.

Na de rust komen we wel een stuk scherper uit de kleedkamer, de kleine foutjes zijn er nu helemaal uit en we zijn op vele momenten meer dan de evenknie van de leider, het duurt tot op het uur vooraleer we dat in daden kunnen omzetten... De wijze waarop is er echter eentje om u tegen te zeggen : na een verre inworp van Quentin Houart hangt Yoni Vangoethem met een meesterlijke omhaal (een wereldgoal) de bordjes opnieuw gelijk.

De kasseistampers voelen hun eerste puntenverlies aankomen en stellen nog alles in het werk om de hele buit thuis te houden, maar de brouwers doen dat waar ze sterk in zijn, ze leggen allemaal samen het kopje er voor...

Mark De Man, Janis Bartholome en Kyle Dewil komen enkele van onze moegestreden helden gesmaakt vervangen en het zijn de Hoegaardiers die naar het einde van de wedstrijd toe nog de beste kansen bijeenvoetballen, Janis moet echter al snel naar de kant na een kopbalduel en in het wedstrijdeinde verliezen we spijtig nog Kyle met een teenbreuk... spoedig herstel boys!

In een zeer sportieve wedstrijd met heel veel inzet en van een beter voetbalniveau trok de goed leidende overijverige ref toch nog negen gele kaarten, vijf voor de thuisploeg, vier voor ons...

Bij het verbroederen met de thuissupporters waren we het er wel allemaal over eens: SCOH bracht hier vandaag het betere bezoekende voetbal, met het resultaat konden ze zich hier zeker verzoenen !

Bedankt Aarschot voor het gulle onthaal, wij wensen jullie alleszins veel succes in de titelrace.

Zondag ontvangen wij in Hoegaarden onze buren uit Oplinter. Arsenal is blijkbaar ook in betere doen, als wij de prestatie van vandaag dan bevestigen blijven de puntjes zeker thuis ! Succes !

Ondertussen doet ook SCOH B het goed, met een 12 op 12 namen zij gisteren met succes (1-4 winst) de maat van Geetbets, sterk bezig !

 

FC Geetbets - SCOH B : 1-4

De 2de ploeg had eveneens een moeilijke verplaatsing op de agenda staan. Ze moesten naar Geetbets waar ze het eveneens goed op dreef zijnde FC partij moesten geven. En al na een kwartier werd bevestigd dat het ook hier geen gezondheidswandeling ging worden toen onze jongens met 10 verder moesten na rood (2x geel) voor Mich Deweerdt.

Ondanks de man minder kwamen de brouwers het eerste kwartier goed door en konden ze in de 17de minuut via Robin Willekens zelfs op voorsprong komen (0-1). Op het halfuur verdubbelde Glenn Moyaerts de score met een geweldige pegel vanop 25 meter. Vlak voor rusten kon de thuisploeg milderen en na de rust kregen ze zelfs de kans op de 2-2.

Die kwam er voor de Hoegaardiers gelukkig niet en ze behielden de kalmte. Het spel kantelde weer en Hoegaarden nam weer het heft in handen. Dat resulteerde in de 1-3 dankzij een doelpunt van kapitein "Michou" Vandeput. De thuisploeg lag nu op de knieën en niet veel later kon Tomaz Thys vanden Audenaerde de genadeslag uitdelen: 1-4.

Er werden nog wat kansen gemist maar uiteindelijk bleef het bij een ruime 1-4 zege en een 12 op 12. Volgende week komt medeleider St Drieslinter op bezoek . Onze jongens staan nu gedeeld 6de op slechts 3 punten van de 2 leiders Halle VV en Drieslinter. De mannen van Waeytens liggen dus nog op titelkoers smileysmiley

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement