Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

FC Rillaar – SCOH A 1-2

Rillaar was vroeger al altijd een taaie klant , na een 3 jarig verblijf in eerste provinciale belandden ze dit seizoen opnieuw in onze reeks en leden ze vorige week pas hun eerste puntenverlies...Wij willen absoluut de prestatie van tegen Haasrode bevestigen, Rillaar zal waarschijnlijk de misstap van vorige week willen rechtzetten... Wij missen wel Janis Bartholome, Jens Polfliet en Mark De Man met kwetsuren, het prachtige nazomerweer  is mooi meegenomen !

Op dit grote en mooi ogende terrein probeert de thuisploeg als vanouds druk te zetten met lange ballen via snelle jongens over de flanken. Onze verdediging staat daarbij weer zeer secuur en heeft al voor hetere vuren gestaan, Rillaar bakt er weinig van, ze dwingen alleen een paar hoekschoppen af...  Voetballend zijn wij meer dan hun evenknie, de beste mogelijkheden zijn voor de brouwers en de scoorloze ruststand is voor de schaars opgekomen thuissupporters best een meevaller.

Na de hervatting wordt het lokale spel plots een stuk heftiger, bitsiger... wij zijn geenszins onder de indruk en we blijven rustig combineren en gevat druk zetten op het toch niet zo denderend voetballend vermogen van de thuisploeg. Een van hun vele kleine overtredingen rond de middencirkel waarbij zij bij balbezit van de Hoegaardiers steeds het voetballen proberen te beletten wordt Rillaar ook snel fataal: Quentin Houart doet een mooi aangesneden vrije trap van Yoni Vangoethem feilloos in doel afwijken en het staat na 50' niet onverdiend  0-1 ! De lokalen zetten nu ook alles op alles om aan  een eerste thuisnederlaag te ontsnappen, een toevalstreffer, een bal die afwijkt via een verdedigend been is weer maar eens ons droeve lot, op het uur brengt Verhoeven de thuisjongens zo opnieuw langszij 1-1 !

De brouwers, niet zonder reden even onder de indruk van zoveel tegenslag,  moeten nu  het spel wat ondergaan maar samen staan wij sterk, met knap treamwork en tomeloze inzet beletten we Rillaar om uit te lopen. Wij blijven rustig combineren beetje bij beetje moet de thuisploeg opnieuw achteruit, we dwingen de betere kansen af en krijgen uiteindelijk loon naar werken...Yoni Vangoethem, hij had al een voet in de 0-1, prikt nu op corner eigenhandig de 1-2 tegen de lokale netten. Rillaar probeert nog hopeloos het tij te keren maar de brouwers geven geen krimp, onze Goalie Wim De Windt keept feilloos, iedereen legt de kop ervoor... en we nemen hier verdiend de driepunter mee huiswaarts.

Voor de meegereisde supporters was het hier vandaag opnieuw genieten van veel inzet, van heel veel durf en spelvernuft, ook van onze jonge garde... proficiat boys !

VC Jong Neervelp - SCOH B : 0-6

SCOH B pakte op het hellend vlak van Neervelp eveneens voor de 2de keer op rij de volle buit. Het begin was nochtans aarzelend en de thuisploeg kreeg de eerste grote kans maar miste die. Daar kregen ze snel spijt van want Tomaz Thys van den Audenaerde kon rond het kwartier Hoegaarden op voorsprong brengen. Nog een kwartiertje later kon kapitein Michou de score verdubbelen 0-2. Vlak voor rusten dikten Jeremy Cambier en Maarten Ipers nog aan tot een geruststellende 0-4. Na de rust kwamen de brouwers uiteraard niet meer in de problemen en Biscompte en Rock zorgden voor de 0-5 en 0-6 eindstand.

Het succes van de dag werd, zowel door de A als de B kern en met de supporters,  tot in de late uurtjes rijkelijk overgoten met gerstenat ten huize “De Venetiaen”... want helden sterven staande !

Zondag komt Wezemaal op bezoek om SCOH A partij te geven (aftrap uitzonderlijk om 14u30) , aansluitend speelt SCOH B tegen Lubbeek B (17uur) terrein aan de Tiensestraat. Twee keer de volle inzet zou prachtig zijn! Tot dan !

 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement