Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

SCOH A – Stormvogels Haasrode A   2-0

Het was al langer aangekondigd als een namiddagvullende voetbalactiviteit, die eerste beker“den Toets...(Den Venetiaen – Den Deugniet)” en dat is het ook geworden. Met tweehonderd kwamen de voetbalfanaten uiteindelijk afgezakt  naar de Tiensestraat om er SCOH A en B aan het werk te zien tegen Haasrode A en B en ze werden er  nog verwend ook, één ingangsticket voor twee matchen plus een drankbonnetje...(bedankt Toets !! Den Toets die op aanraden van zijn vader trouwens zeer neutraal bleef tijdens de wedstrijden of zoals hij zelf tegen zijn vrouwke zei: "Schat zwijgt want  e verkiejd waaud es hie snel gevalle zunne !:-)

SCOH A mag hier de spits afbijten...De Stormvogels zijn nooit onze favoriete tegenstanders geweest,het is een stevige ploeg met snelle en balvaardige jongens die ons in het verleden al herhaaldelijk de das omdeden, maar de brouwers zijn allerminst van plan om dat vandaag opnieuw te laten gebeuren.

Van bij het matchbegin wordt er ferm de pees opgelegd, het regent dan ook zo waar kansen voor de Hoegaardiers, we spelen die mooi uit maar verzilveren kunnen we ze niet. Telkens is er weliets of iemand in de weg of lost de bezoekende goalie het probleem klasserijk op...G.J Van Velthoven blijkt onze verlosser in nood, een strak getrapte vrijschop, onderweg nog even aangeraakt, verdwijnt in de verste kruising, uiteindelijk loon naar werken, het staat 1-0. Als het rustsignaal weerklinkt hebben we van de bezoekers welgeteld één kans genoteerd, met een beetje meeval had de wedstrijd toen al in ons voordeel beslist kunnen zijn want we spelen een uitstekende eerste helft met goed en snel combinatievoetbal en dito scoringskansen.

Na de herneming zetten de Stormvogels onmiddellijk meer druk, met af en toe zelfs wat potig spel proberen ze de combinaties bij ons uit de ploeg te halen. Als wij onder die druk dan een beetje meer achterover gaan leunen hebben we het even niet gemakkelijk. Haasrode speelt nu ook een paar kansen uit en de bezoekende coach brengt daarbij al zijn frisse krachten in het veld om het ons nog moeilijker te maken...Wij beschikken echter over een ijzersterk verdedigend compartiment en een hele ploeg die er de spreekwoordelijke“kop” voor legt, zo snel geven Hoegaardiers zich niet gewonnen. De kansen zijn voor ons nu wel wat schaarser maar bij één van onze uitbraken is het opnieuw G.J.Van Velthoven die de 2-0 op het bord schiet. op dat moment wat tegen de gang van het spel in maar op basis van de kansen in de eerste helft niet onverdiend ! Een paar stevige duels zijn er de oorzaak van dat  Jurge Wauters en G.J.Coenen kwetsuren oplopen, Hopelijk zonder veel erg!

De eerste driepunter is ondertussen binnen , met goed voetbal en een stevig geheel hebben we de Stormvogels met lege handen huiswaarts gestuurden, om in de geest van“de beker den Toets” te blijven stellen wij voor dat zij hun verdriet gaan verdrinken bij “Den Deugniet”,wij zullen gaan feesten bij “Den Venetiaen”!

Volgende week trekken we naar Rillaar, vorig jaar nog eersteprovincialer, vandaag de eerste punten afhandig gemaakt in Meerbeek...en dat kunnen wij ook! Succes boys!

 

SCOH B – Stormvogels Haasrode B   1-0

“Voetbal een feest” was in Hoegaarden vandaag zeker geen holle slogan want ook SCOH B van Chris Waeytens hield de volle buit thuis tegen een piepjong maar fris voetballend Haasrode B (1-0). Een stevig geheel, een doelpunt van Yves Biscompte (fel betwist want was het nu buitenspel of niet?) en een glansprestatie van doelman Jurgen Sergeys lagen mee aan de basis van dit schitterende resultaat en de eerste punten voor onze beloften!. Jurgen kwetste zich wel aan de pink (uit de kom), we hopen dat de schade meevalt en dat hij niet te lang out is. Een dikke proficiat voor de B ploeg van SCOH die immers luid aangemoedigd werd door de talrijke supporters en door de ploegmaten van het eerste elftal". Zo moet het mannen !!

Ook een welgemeende pluim op het hoofd van de jonge stormvogels en hun begeleiders die zeker niet verdiende te verliezen, want ook zij kregen kansen en combineerden vlot. Ondanks de frustratie na het betwiste hoegaardense doelpunt bleven ze sportief (klasse !!) en verbroederden de twee door Toets geliefde teams tussen pot en pint.

Editie 2 van "den toets cup" zal plaatsvinden in Haasrode in het weekend van 7 en 8 februari. Beide clubs maar zeker ook "den Toets" en zijn madam kijken er nu al naar uit !!

  

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement