Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

“Eindelijk”... de verzuchting van zoveel voetbalfanaten, de start van de nieuwe competitie .

Voor de Hoegaardiers wordt dit al direct de confrontatie met één van de gedoodverfde favorieten, WS Wommersom.

WS versterkte zich in het tussenseizoen met namen als Nicolaes, Greven, Thiry...  treedt ook nog aan met gevestigde waarden als Soetaers, Lanvu, Van Diest, Dehaes... zonder meer wordt dit voor de bierbrouwers een echte waardemeter na een toch ietwat kwakkelende voorbereiding... Coach Kris Michiels kan nog even geen beroep doen op  Mark De Man (nog revaliderend), Jens Polfliet en Kyle Dewil  ...

Gertjan Van De Schoot heeft nog maar pas de wedstrijd op gang gefloten als een een vlijmscherpe en keiharde voorzet van Tim Thiry via de vuisten van onze goalie Wim Dewindt ongelukkig in eigen doel afwijkt, spijtig maar helaas, we zijn al direct op achtervolgen aangewezen. Wommersom doet dan ook alle moeite om ons na die vroege opdoffer al onmiddellijk de das om te doen, een paar keer lukt dat bijna...Wim herstelt zich moedig, iedereen legt er het spreekwoordelijke kopje voor en dat loont: na een aanval die hij mooi mee opzet hangt Michiel Goen met een prachtschot de bordjes opnieuw gelijk, we zijn in minuut vijfentwintig en we dienen met regelmaat het sterke Wommersom van tegenpartij.

 

Na de herneming gaat WS opnieuw krachtig voor de volle inzet, de Hoegaardiers moeten het spel wat ondergaan, Wim moet een paar keer succesvol aan de bak maar we blijven toch  krachtig weerwerk bieden, dermate dat we zelf ook wel dat ene goaltje meer verdienen... een overijverige grensrechter pikt het echter af van G.J. Van Velthoven wegens vermeend buitenspel ! Het zijn uiteindelijk onze paar luttele onachtzaamheden of mindere inspeelmomenten waar de “ervaren rotten” als Koen Nicolaes (min.65) en Sam Greven (min.80) dankbaar gebruik van maken om de volle buit mee te gritsen... Gert-Jan Van Velthoven ziet al zijn inzet nog beloond met de aansluitingstreffer (min.85) na een gemeten voorzet van invaller Robin Willekens.. Gerard Pierreux kan met een paar mooie acties ei zo na nog voor een oververdiende draw zorgen , hij wordt eerst twijfelachtig afgestopt binnen de zestien (de ref reageert niet) en even later dwingt onze “klassebak” doelman Francois nog tot een prachtsave waarbij die zijn ploeg voor puntenverlies behoedt.

Na de minder geslaagde voorbereidingsperiode waarbij onze coach heel wat sterkhouders voor langere of kortere periodes moest missen, stond onze ploeg er gisteren duidelijk toch wel voor de echte start. We hadden SCOH graag meer gegund, volgens de neutrale toeschouwer hadden we dat puntje zeker verdiend.

De prestatie tegen Wommersom schept alleszins verwachtingen voor het verdere competitieverloop, de tweehonderd (!) aanwezige voetballiefhebbers zullen dat zeker beamen !

Zondag komt promovendus Tielt-Winge op bezoek, die zaterdag tegen Meerbeek gelijk speelden en dus al een puntje op de teller hebben staan. Wij zijn gebrand op de eerste driepunter, de bezoekers wellicht ook !

Succes boys.

 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement