Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Tot de laatste speeldag bang afwachten of je het behoud in tweede kan verzekeren, een geschenk dat je liefst niet krijgt toegeschoven... vandaag is het er op of er onder, SMS is de ploeg waar we koste wat kost de drie puntjes moeten van pakken willen we 100% zekerheid of we ook volgend seizoen in deze prachtige reeks mogen aantreden !

Met heel veel tromgeroffel betreden de gladiatoren de Hoegaardse arena,maar met nog meer zenuwen staan de weer talrijk opgekomen supporters aan de omheining, we zullen zien ...

Lubbeek is blijkbaar niet naar hier gekomen om zich zomaar te laten kisten, zij spelen het spelletje eerlijk, ook al zijn zij, ondanks een zeer matig seizoensbegin, nu al zeker van het behoud: er wordt gebikkeld voor elke bal. SCOH eist daarbij het leeuwenaandeel op van de kansen, de afwerking laat echter na... of de doelman van SMS verijdelt ze talentvol.

De goeie ingeving van Dries, een diepe bal richting aalvlugge Michiel Goen, een juweeltje van een doelpunt en we leiden, oververdiend !

Voor de appelsientjes had de score in ons voordeel al veel hoger kunnen oplopen maar we rusten met het kleinste verschil.

Via waarnemers ter plaatse vernemen we dat onze onmiddellijke concurenten ook druk doende zijn om zich proberen van het behoud te verzekeren... vandaag winnen is onze enige optie !

Na de herneming blijven de beste kansen voor SCOH, zonder succes tot Dries opnieuw zo'n uitstekende ingeving krijgt en er met de bal vandoor gaat aan de rand van onze zestien, hij doorkruist solo het hele veld en werkt ook nog prachtig af: 2-0, een mooier afscheidsgeschenk van Dries De Smet hadden wij ons niet kunnen dromen !

Hoe zeer SMS ook probeert om aan de achterstand iets te veranderen, het is en blijft SCOH dat in alle lijnen de voetbalwet dicteert: flitsend aanvalsspel, sterk middenveldspel, secuur verdedigen en gevat ingrijpen van Wim... Lubbeek is er aan voor de moeite en groot feest op het heilige gras van Hoegaarden: alle remmen los bij de oh zo bange hartjes van een paar uur geleden, gespuit met champagne, gezeul met bakken bier, gezangen en feestgewoel !

Bij dat alles nog veel woorden van dank voor de jongens die volgend seizoen hun geluk elders zoeken, Bjorn,Steven Vl, Dries, Stef, Troy, jullie waren geweldige kerels om bij ons te weten,  stuk voor stuk “klassebakken”, succes en hopelijk voor de meesten een blij weerzien in 2B volgend jaar !

De vertrekker bij uitstek blijft echter Geerard Geerolf, alias “Zjeraar”, de man met een enorme staat van verdiensten voor de club, zeer toegewijde kantineverantwoordelijke, overbezorgde ploegafgevaardigde en hondstrouw manusje-van-alles. Hij verlaat het brouwersdorp voor de liefde van zijn leven en zoekt het verdere geluk in het verre West-Vlaanderen, hem wensen we uitzonderlijk veel “sjaanse”, vooral ook in de liefde, zijn slogan “no sweath, no glory...” indachtig mag dat volgens ons geen probleem zijn. Hopelijk hebben ze er “Hoegaarden special” ! Het ga je goed maat,  je definitief afscheid  vieren we nog op 14 juni...

Onze dank gaat ook naar de vele trouwe supporters die er mee voor zorgden dat het uiteindelijk toch nog allemaal goed kwam, naar de onbaatzuchtige vrijwilligers, steeds en altijd paraat, naar de  immervriendelijke spelersgroep, de ferme technische staf, het zeer gewaardeerde bestuur en naar iedereen die we nog vergeten zijn...

We zitten ook met keien van mensen die zich onvoorwaardelijk inzetten voor “Jong Hoegaarden”, de basis van het komende succes !

SC Out-Hoegaarden, een ploeg om van te houden !

Seizoen 2013-2014 in een notedop

Dankzij de zege tegen Lubbeek hebben onze jongens zich dus verzekerd van behoud en eindigen we zelfs nog op een 9de plaats. Union Lovenjoel is de kampioen. HO Veltem, RC Butsel en KFC Diest spelen de eindronde voor promotie naar eerste provinciale. RC Boortmeerbeek en KFC Herent degraderen. Sp.Roosbeek dat 14de eindigt moet nog even afwachten over hun toekomst. Hun lot ligt in handen van 4de nationaler Ganshoren die barragist is in de 4de nationale.

 

Genieten nu van de welverdiende voetbalrust !

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement