Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Na de mooie uitoverwinning op Arsenal Oplinter van vorige zondag was alle Hoegaardense hoop gericht op een nieuwe driepunter tegen die andere degradatieconcurrent KFC Herent. Herent stond 1 puntje achter de brouwers en ook zij hoopten uiteraard op puntengewin. Wederom een ware 6 puntenmatch dus en meestal betekent dit veel strijd, en nervositeit.

Het was gisteren niet anders. Beide ploegen startten gefocust maar teveel slordigheden zorgden ervoor dar van doelprijpe kansen geen sprake was. De jonge bezoekers uit Herent waren in de eerste helft iets scherper dan de Hoegaardiers en rond de 25ste minuut resulteerde dar in een eerste kans en meteen ook eerste doelpunt. De ervaren Deconinck zette door op rechts. Hij bediende een vrije ploegmaat maar die miste de opgelegde kans. het gevaar was echter niet geweken want Valgaerts recupereerde de bal bracht voor en Deconinck zelf volleyde de bal aan de 2de paal naast een kansloze Dewindt. 0-1 voor de geelblauwen en die van Hoegaarden wisten dat het knokken zou worden tot de laatste minuut.

De brouwers probeerden nog voor de rust de bakens te verzetten maar buiten een flauw schot van Polfliet en een bijna poging van Bartholomé kwamen we niet. Integendeel , vlak voor de koffie ging Valgaerts op links door. Gerard Pierreux leek het gevaar te neutraliseren maar vergreep zich alsnog in de 16 aan de Herentse spits. Strafschop voor Herent en dus de kans voor de bezoekers om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Deconinck, nochtans één van de betere bezoekers, trapte de bal - gelukkig voor SCOH - richting 2de verdiep sporthal en zo bleef het bij een 0-1 ruststand. Trainer Michiels had oplapwerk tijdens de rust maar met de wetenschap dat nog we leefden en dar de hoop op een comeback reëel was.

Na de rust probeerden de Hoegaardiers een tandje bij te steken en begonnen met veel inzet te jagen op de gelijkmaker. In eerste instantie lukte dat net niet maar rond het uur verlengde een sterk spelende Yoni Vangoethem een kopbal van Bartholomé  in doel. 1-1 en alles was te herdoen.

In het resterende halfuur gingen de beide ploegen nog voor de overwinning. Herent kon via Valgaerts en Deconinck dreigen maar doelman Dewindt enerzijds en de groenwitte verdedigers anderzijds verijdelden het gevaar. Pierreux bediende wat later Jens Polfliet maar zijn schot stierf in het zijnet. In het slotkwartier waren het vooral de brouwers die nog aanspraak konden maken op de 3 punten. Michiel Goen raakte net niet voorbij de geelblauwe goalie, een kopbal van Dries De Smet ging net naast en kapitein Dimi Nijs schoot eveneens een metertje naast. Ook de Hoegaardense topschutter Bartholomé had geen fortuin. Hij kopte eerst een voorzet van Pierreux naast. In de slotminuut ging Janis alleen op doel af. Net voor hij kon afdrukken tackelde een goed teruggekomen  Herentse verdediger de bal uit de voeten van  onze nr 14. Geen Hoegaardier die het onze spits kwalijk neemt !

Zo bleef het bij 1-1 , een al bij al billijke uitslag. Desondanks het punt bleven beide teams ontgoocheld achter. Zeker toen bekend raakte dat concurrent Oplinter  3 punten had gehaald op Meerbeek.

De laatste 2 wedstrijden (naar Veltem en thuis tegen Lubbeek)  beloven zwaar en spannend  te worden. SCOH heeft alles in eigen handen maar zal wellicht tot het bittere einde moeten knokken om het behoud te realiseren. Wij wensen onze jongens en de technische staf daar alle succes voor. Komaan jongens, nog 3 weekjes doorbijten.

 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement