Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Spelen met het mes op de keel, elke week een zespuntenmatch moeten spelen, een dikke pandoering van vorige week indachtig  ...  maar ondanks zo'n pak ingrediënten je toch niet in de soep laten draaien ... dat was de instelling waarmee we naar Meerbeek waren afgereisd. Onze coach kon weer beschikken over een volledige spelerskern, “en deze keer geen excuses” had hij in de krant al gesteld !

Zij die wat langer aan hun drankje lurkten of maar moeilijk van de lokale toog losraakten misten in Meerbeek al direct een stuk van het door de Hoegaardiers geboden spektakel... Na amper twee minuutjes stond het immers al 0-1 ! Robin Ausloos, die zich na een stevig griepje tijdig opgelapt had,  poeierde knap vanop 30 meter naar doel. De bal stierf onderkant lat en even dachten de supporters dat het geluk ons weer in de steek ging laten. Janis Bartholomé lag echter op de loer en tikte de rebound binnen.

In de daarop volgende minuten hadden we de zaak hier helemaal kunnen beslechten want Hoegaarden speelde de lokalen van het kastje naar de muur..  als het een tikkeltje had meegezeten hingen de bordjes na een kwartier mogelijk al op veel meer ! Een duidelijke strafschopfout op Jens wordt door de ref zelfs nog weggewuifd...

Stade bakt er tijdens de eerste speelhelft maar weinig van, wij blijven ferm druk zetten en het is grotendeels aan routinier keeper Mertens te danken dat de score niet hoger oploopt.

Loon naar werken krijgen onze Hoegaardiers dan toch als opnieuw Janis een afgeweerde bal mooi binnenkogelt... 0-2 net voor de appelsientjes en een zucht van verlichting door de rangen van de weer talrijk aanwezige SCOH-supporters...

Na de herneming komt Stade wat meer in de match, ze dwingen een paar hoekschoppen af en Wim moet nu ook wat vaker aan de bak. Wij houden het bij enkele afstandspogingen die het doelkader echter missen. Behalve een dwarrelbal die op de dwarsligger landt kunnen de lokalen zelf maar weinig inbrengen tegen de niet-aflatende werkijver van de bierbrouwers, het is dan ook meer dan verdiend dat we hier de volle buit mee huiswaarts nemen.

Met een meer dan goed gevoel zagen we vanaf de zijlijn een SCOH dat er nog eens het “kopje” voorlegde, een ploeg die in alle lijnen het beste van zichzelf gaf en hopelijk bereid is om die lijn nog een paar weken door te trekken, proficiat boys, het was hartverwarmend !

Langs deze weg willen we ook nog iedereen bedanken die door zijn bezoek of door zijn geweldige inzet het succes van de voorbije steak-dagen mee hielp realiseren !

Voor zondag bereiden we WS Wommersom thuis een warme ontvangst voor,  bij winst zijn we weeral een stuk verder op de “goeie” weg, de supporters zijn er nu al klaar voor !

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement