Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Een zonnige lentenamiddag, redelijk wat volk, twee ploegen die de puntjes “nodig” hebben, Diest om de ambitie van titelkandidaat kracht bij te zetten, SCOH om aan het degradatiespook te ontkomen... wij hebben er goeie hoop op, de wonderen zijn immers de wereld niet uit, en wij weten dat de bierbrouwers meer in hun marge hebben dan de rangschikking laat veronderestellen !

De warandejongens maken hun opwachting “au grand complet”, bij ons ontbreekt Steven Vanleene, maar Janis is er opnieuw helemaal klaar voor.

Wat betreft balbezit en balcirculatie is Diest de toonaangevende ploeg, wij proberen met heel veel inzet om de kandidaat-kampioenen het combineren te beletten en dat lukt ons zo goed dat de bezoekers in de fout gaan, een slechte terugspeelbal in de Diestdefentie wordt door goalgetter van dienst Janis netjes binnengetrapt... De Diestenaren kijken wat verwonderd maar de Hoegaardiers openen de score...binnen het eerste kwartier staat het 1-0 !

Spijtig dat de thuissupporters niet langer kunnen nagenieten want amper twee minuutjes later hangt Commers de bordjes al opnieuw gelijk...

In tegenstelling tot de wedstrijd op Aarschot laten we deze keer de kopjes echter niet hangen, we blijven knokken, Diest krijgt geen kansen en als Dimi mooi in één tijd Janis bedient kent die opnieuw geen genade, de bal verdwijnt gemeten in de verste hoek... 2-1 op het halfuur... gemor en gemekker bij de Diestenaren op en rond het veld maar wij nemen die voorsprong lekker mee naar de appelsientjes.

Na de herneming blijkt al snel dat de Warandejongens vandaag niet in hun dagje verkeren, we vangen ze met heel veel inzet rustig op, uitgespeelde kansen zijn schaars, de hoegaardiers vechten voor wat ze waard zijn en zijn hier vandaag duidelijk van plan hun vel zeer duur te verkopen.

Uiteindelijk steekt de lijnrechter een handje toe, een duel waarbij Jurge onvrijwillig de bal met de hand beroert wordt door de neutrale supporter duidelijk buiten de zestien gezien, de overijverige lijnrechter overtuigt de ref om de bal op de stip te leggen...

Op het bewuste moment stond de man zeker niet op de hoogte van de spelfase , de jonge ref blijft zelf echter besluiteloos en durft de beslissing van de oudere collega waarschijnlijk ook niet aan te vechten... Top neemt het geschenk in dank aan .

Als onze jongens, dan al een beetje moegestreden, Top ongedekt een corner zien binnenkoppen lijkt het pleit hier beslist, maar mirakels bestaan en gerechtigheid geschiedt als Joni toch nog de gelijkmaker binnentikt...3-3 ,loon naar werken, en we hadden zelfs meer verdiend !

Ter zijde: De handgebaren van de bewuste linesman naar de protesterende toeschouwers (herhaaldelijke draaiende beweging ter hoogte van de slapen...), zijn zeer agressief taaltje aan het einde van de match, het “respect” dat de KBVB van ons vraagt hadden we toch ook graag wederkerig gekregen...

Het kwistig gezwaai met kaarten zorgt ervoor dat we zondag een heleboel spelers moeten missen... maar met de inzet van vandaag moet het zondag ook lukken ... komaan boys, we gaan ervoor !

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement