Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Na de teleurstelling van vorige week krijgen we vandaag, tegen toch wel een meer voetballende ploeg en tevens de derde uit de klassering, de kans om te laten zien wat wij echt in onze marge hebben. We horen het overal: “ Het is toch niet normaal dat Hoegaarden met deze ploeg niet hoger geklasseerd staat...” en het is tevens ook zo dat we beter voetballen tegen sterkere tegenstanders en vandaag zal dat dan moeten blijken. SCOH in zo goed als compleet, Janis wacht nog even maar traint al wel stevig mee, voor de jonge garde zijn de examens bijna achter de rug, Robin is terug en start op de bank.

Racing Butsel, met Wesley Socquet en Francis Lutinadio in de basis, heeft aanvankelijk het meeste balbezit maar doet er zeer weinig mee, onze achterhoede heeft Tack en Olliviers ferm in hun greep. Wij counteren heel af en toe, spelen goed mee en worden stilaan de evenknie van Racing maar we vinden het levensnoodzaklelijke gaatje in de Butseldefensie niet.

Als het tijd is voor de appelsientjes staat er nog steeds een brilscore...Nog eens een goed gevulde kantine en heel wat bekende gezichten, wat ontevredenheid bij de Butselaanhang en wij beetje bij beetje overtuigd dat SCOH hier vandaag iets moet kunnen thuishouden, we zijn goed bezig .

Na de herneming blijkt al tamelijk snel dat de Hoegaardiers vandaag zich niet zomaar de kaas van het brood willen laten eten, we nemen het grootste deel van het balbezit voor ons, de zo gevreesde aanvalslinie van de tegenstander is bij wijlen onzichtbaar, onze middenvelders heersen en we spelen nu echte kansen uit...een paar inleggers zelfs... scoren lukt ons niet.

Heel vaak komt in zo'n geval het spreekwoordelijke “deksel” en “de neus” dan ten tonele, een licht toegekende onrechtstreekse vrijschop, ouwe rat Socquet achter de bal, hard in het pak... de bal schampt af en verdwijnt buiten ieders bereik aan de verste paal in doel... 0-1, zeker niet verdiend maar “ zitten in de hoek waar de klappen vallen” is nu wel aan ons besteed !

Hoe erg we ook ons best blijven doen en ondanks al de inzet die we leveren en het betere voetbal dat wij brengen en de man-minder-situatie bij de tegenstrever lukt het ons niet om te scoren... Bjorn, Michiel, Jens... telkens op een haartje na...

Als de wedstrijd bijna gelopen is mag Steven nog één keer aanleggen en dan lukt het toch nog, een poeier met een krul die net voor de doelman grond raakt... 1-1 meer dan verdiend en gevierd als een overwinning.

We zouden het voor de groep heel erg gevonden hebben mochten ze hier vandaag geen “loon naar werken” gekregen hebben, de manier waarop is voor de ploeg een opsteker van formaat, onze coaches  Siegi en Chris hadden er  meer dan hun aandeel in en de gedreven betrokkenheid bij de wedstrijdvoorbereiding van onze nieuwe coach Kris Michiels zal zeker niet vreemd geweest zijn aan de geleverde prestatie en het behaalde resultaat.

Op naar Haasrode volgende zaterdag, hieraan moeten we een verlengstuk breien, het kan !

Vergeet niet: vrijdag 31/01 en zaterdag 01/02 Italiaanse avond in Outgaarden tvv de jeugdwerking : allen daarheen !

 

 

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement