Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

SCOH heeft nog een laatste en wellicht spraakmakende transfer gedaan met het oog op het volgende seizoen. Niemand minder dan ex Rode Duivel Tom Soetaers (34j) speelt volgend seizoen voor Groen-Wit.

Tom was speler trainer bij WS Wommersom maar die club kondigde een maand geleden aan te stoppen. Soetaers, die oa één van de personen was die opgevoerd werd om het in financiele problemen verkerende KVK Tienen te helpen, gaf echter aan nog graag enkele jaren puur als voetballer actief te zijn. SCOH was één van de clubs die hem aansprak en na overleg tussen Bestuur en Coach Michiels  werd beslist om Tom een voorstel te doen. De ex prof had ook nog aanbiedingen van andere zelfs grotere clubs maar gaf de voorkeur aan SC Out Hoegaarden, omdat het aldus Soetaers een club met uitstraling is, sfeer uitademt, er een visie is en bovendien kort bij zijn woonplaats. De technische staf van SCOH is van mening dat Soetaers' kwaliteiten een meerwaarde kunnen zijn voor het eerste elftal. 

Tom Soetaers voorstellen is wellicht niet nodig maar hier toch een kleine samenvatting.

Tom begon als jeugdspeler bij WS Wommersom maar werd er al snel weggeplukt door RSC Anderlecht waar hij van 1998 tot 2000 in de A kern zat. Hij vertrok echter naar de Nederlandse en toenmalige subtopper Roda JC waar hij volledig doorbrak, de Nederlandse Beker won en zich in de kijker speelde van het grote Ajax Amsterdam. Als ploegmaat van oa de jonge Zlatan Ibrahimovic en onder leiding van coach Ronald Koeman speelde Soetaers zich eerst in de basiself van de Amsterdammers maar daarna liep het stroever. Toch behaalde hij in 2004 de kampioenstitel  

Na 2 seizoenen verhuisde hij naar de Belgische topclub RC Genk. Daar was Soetaers een sterkhouder en scoorde hij geregeld. Met Genk won hij in 2009 de Beker van Belgie.  Ondertussen was Tom Soetaers ook International. Hij behaalde 8 caps en scoorde 1 keer voor België. Na 4,5 seizoenen verliet hij RC Genk voor KV Kortrijk maar coach Georges Leekens zag het niet in de Wommersomnaar en dus verhuisde Soetaers al snel naar KV Mechelen.  Bij Malinwa stopte de profcarriere van Tom Soetaers. Hij speelde nog even voor 3de nationaler Ol Wijgmaal om dan snel voor zijn club van origine WS Wommersom  te kiezen waar hij als speler /trainer, speler en opnieuw speler/trainer actief was. Soetaers is ondertussen ook bijna elke week te zien op TV als analist bij Sporting Telenet en VTM.

Volgend seizoen speelt Soetaers dus in het Hoegaardense groen en wit en die kleuren heeft hij nog nooit eerder gedragen. Hopelijk brengen ze hem en ons geluk. Wij heten Tom en zijn familie van harte welkom en wensen hem heel veel succes bij SC Out Hoegaarden.

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2019-20

Kalender Tweede Ploeg 2019-20

Kalender Vets 2019-20

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders-2019-2020

Planning Socceronline

Volgende evenement

Lunch 24 november 2019