Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Er bestaan heel wat misverstanden rond het aantal zakkers in eerste provinciale. We zetten hier alles op een rijtje.  Hou het hoofd er bij want het is complex.

Rechtstreekse dalers

Zoals steeds zijn er in eerste provinciale altijd 2 rechtstreekse dalers, namelijk de plaatsen 15 en 16. In casu,  Boka United en Butsel/Meise.

Bijkomende dalers, afhankelijk van 3de Nationale A en B

De Vlaams Brabantse clubs Sterrebeek, Hoeilaart en Grimbergen zakken rechtstreeks in 3de Nationale en moeten volgend seizoen in eerste provinciale Vlaams Brabant. tengevolge daarvan zakt er voor elke nationale degradant een bijkomende ploeg in eerste provinciale. In dit geval drie dus en dat zijn Butsel/Meise , Houtem-Oplinter VV en Strombeek . 

in totaal zijn er dus al 5 effectieve zakkers in eerste provinciale, Boka, Butsel, Meise, Strombeek en Houtem-Oplinter  VV.

Een 6de zakker?

Ja ook dat zit er in en indien de huidige klassering niet verandert zijn wij dat.

Het heeft te maken met de plaatsen 13 (de 4de laatsten dus) in 3de Nationale A en B. In 3A is dat Ninove, in 3B is dat KFC Diest. Die spelen nu zaterdag een onderling duel en de verliezer van deze wedstrijd zakt wellicht naar 1ste provinciale. Is dat het Oost-Vlaamse Ninove dan zakt er geen extra club uit eerste provinciale Vlaams Brabant, en zijn we gered. Is het Diest, dan dienen wij plaats te ruimen voor de club van ex Trainer Lavigne en spelen we volgend seizoen terug in 2de provinciale.

Gisteren zat effectief alles tegen wat kon tegen zitten. In eerste instantie ons eigen verlies (alhoewel het mits winst in Butsel ook nog nefast had kunnen uitdraaien, zie verder), de  winst van Linden in Liedekerke , het verlies van Diest in Kampenhout en last but not least het verlies van KSK Heist (ploeg van trainer Karel Keleman) tegen het Waalse Chatelet in de eerste amateurklasse.

Door die overwinning van Chatelet redden de Waaltjes zich en degraderen  er 3 vlaamse clubs in de hoogste amateurklasse. Dit heeft als gevolg dat er een extra vlaamse daler in 3de Amateur is en dat is dus Ninove of Diest.  Had Chatelle gedegradeerd dan waren we wellicht gered of anders gezegd dan had Diest meerdere kansen (4 naar verluidt) om zich te redden en onrechtstreeks ook SCOH. Volgt u nog?  

Wat kunnen wij nog doen?

Ons lot ligt niet meer in eigen handen. Het enige wat we kunnen doen is proberen te winnen van Aarschot. niet evident, zeker gezien de talrijke afwezigen bij ons (Ausloos, Veulemans en Dumoulin geschorst, Fouarge en Nys gekwetst en Renmans naar het buitenland). Bovendien moeten we dan rekenen dat of Linden of Tervuren punten verliest maar tegen respectievelijk Butsel en Boka Utd hoeven we daar niet te veel op te rekenen.  

En verder? Indien we dus niet opschuiven in de stand en dus 11de blijven rest er ons nog 1 reddingsboei en dat is rekenen op Diestse winst tegen Ninove.  

Licentie Virton (1ste amateurklasse). Er wordt ook gezegd dat Virton zijn licentie voor 1ste amateur niet krijgt. In dat geval zou er een vlaamse daler minder zijn in 1A en ook ten gevolge een vlaamse daler minder in 3de nationale en dus door het watervaleffect 1 minder in 1ste prov. Maar daar op rekenen gaan we niet doen. Meestal komen die licentieperikelen alsnog in orde.

Wat indien degradatie naar 2de?

Tja dat zou zuur zijn, zeker als je 11de eindigt als neofiet met 36 punten of meer.  Vooraf hadden we vrees voor een situatie van 5 of 6 zakkers , nu is het zo.

We kunnen niemand iets verwijten. We hielden 5 ploegen achter ons en in een eerste jaar in een hogere reeks (en na promotie als 4de vorig seizoen) is dat sterk. Indien het niet genoeg is moeten we ons lot aanvaarden . We gaan dan vooral niet in negativiteit vervallen, maar beginnen dan opnieuw in 2de en zullen onze club met dezelfde zorgen en inspanningen verder leiden.

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement