Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Wind en regen, wateroverlast her en der, koud en Aarschot partij moeten geven: ingrediënten te over om uw laatste dag van het weekend grondig te verpesten, maar als de plicht roept...

De manier waarop is vandaag van bijkomend belang, de afstraffing vermijden tegen een gedoodverfde titelkandidaat daarentegen, dat willen we ten allen prijze !

 

Aarschot verloor vorige speeldag thuis tegen medefavoriet Diest, voeling verliezen met de leiders kunnen ze zich , ondanks een zestal ontbrekende kernspelers, niet veroorloven en SCOH moet toch een haalbare kaart zijn... alhoewel ! Er bestaat ergens nog een oude legende over “het heilige gras van Hoegaarden”: er was namelijk een tijd dat de lokale voetbalploeg er twee competitiejaren na elkaar niet verloor,  en dat heilige gras lag er vandaag weer echt schitterend bij, ere wie ere toekomt !

 

 

Aarschot, blijkbaar van plan om de brouwers snel op achterstand te zetten, combineert snel, dringt ons achteruit maar komt nooit tot uitgesponnen doelrijpe kansen: in de zone van de waarheid is er altijd nog wel een been of een hoofd van een zeer sterk verdedigend Hoegaards compartiment in de weg.

Onze tegenprikken, hoe schaars ook, zijn niet zonder gevaar maar een beetje te veel respect voor de hoog geklasseerde tegenstander doet ons maar al te vaak te bang acteren aan de bal en verleidt ons tot te snel “diep“ spelen. We komen zo af en toe wel serieus onder druk, Wim moet daarbij maar een paar keer echt aan de bak en we houden stand... onze hele ploeg gaat er voor, we staan als een hecht blok waarop de bezoekers zich voorlopig de tanden stuk bijten. Met de brilscore bij de rust  zijn wij aan de zijlijn best tevreden .

 

De tweede speelhelft brengt een beetje hetzelfde spelbeeld, maar af en toe blijkt toch al de onrust die in de Aarschotse gelederen sluipt, het wil voor hen niet lukken, het wordt wat bitsiger en wij komen stilaan meer en meer in de match...Het is wachten tot tien minuten voor affluiten, als Jens  een vrijschop in de zestienmeter dropt, daar verkijkt een Aarschotverdediger zich op de bal en Gert-Jan Coenen is er als de kippen bij om het geboden cadeau te verzilveren: we leiden zowaar en de ontgoocheling is bij de bezoekers van de gezichten te lezen !

 

Als, na een fout op Jens, een zeer attent leidend arbitraal trio de bezoekers tot tien eenheden herleidt kan of mag het voor ons niet meer mislopen... dan komt het verlossende eindsignaal van ref Dehaes en een onverhoopt succes, een driepunter waar we echt niet op gerekend hadden, het welverdiende resultaat van een namiddag “alles geven”.

 

Proficiat boys, jullie waren stuk voor stuk geweldig !

 

Zondag trekken we richting Diest, naar de titelkandidaat bij uitstek, waar voor ons alles mag en niets moet ! Tot dan !

 

ps... dinsdag kijken we  in de kantine van Hoegaarden op groot scherm de laatste voorrondematch van onze nationale duivels tegen Wales: allen daarheen !

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement