Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

SCOH A - ST Meerbeek 2-1

Als eerste wedstrijd van de terugronde had de kalendercommissie een rare kronkel voorzien en zo speelden we terug tegen St Meerbeek ook al was de heenwedstrijd slechts van begin november geleden. Toen wonnen we verdiend en na een goede partij met 1-2. Ondertussen was Meerbeek weggegleden tot de voorlaatste plaats en verkeerden de brouwers in topvorm. De bookmakers zetten dus in op een makkelijke zege voor groenwit. Bookmakers zijn ook maar mensen en dus hebben ze het bij momenten wel eens fout. Kris Michiels kon buiten de langdurig geblesseerde Kyle Dewil over al zijn spelers beschikken, dus daar moesten we al geen excuses gaan zoeken voor moest het eventueel fout gaan. In de wetenschap dat de 4 ploegen voor ons in de rangschikking elkaar onderling treffen kunnen de Hoegaardiers een schitterende zaak doen én in het klassement maar ook en vooral in de stand voor de 2de periodetitel. Het jaar 2014 met winst afsluiten is ook leuk en dus waren er redenen genoeg om met heel wat goesting de match aan te pakken.

En ja , SCOH is een ploeg die geleerd heeft uit zijn fouten. Vroeger morsten we al eens met punten tegen de mindere goden maar de jongens van Michiels zijn dat niet meer van plan. Ze pakken de match dan ook meteen goed aan en al na 10 minuten kunnen we scoren. Gert Jan Coenen trapt een vrije trap, die tussendoor even afwijkt, voorbij de bezoekende doelman en we hebben wat we willen, namelijk een vroege voorsprong (1-0) . Hoegaarden krijgt nog een goede kans maar de weer sterk acterende kapitein Dimitri Nijs kan zijn actie niet afronden. Meerbeek probeert ook wel maar het is duidelijk dat deze ploeg in een vertrouwenscrisis zit en veel gevaar levert hun spel niet op. Sporting wil de score verdubbelen en Goen en Polfliet krijgen halve mogelijkheden. Rond het halfuur is het dan toch zover. Een mooie combinatie tussen Polfliet en Vangoethem rijt de meerbeekse defensie open. Yoni tikt tot bij Janis Bartholomé en die werkt al even beheerst en mooi af. 2-0  en de 5de seizoenstreffer voor onze aanvalsleider. De toch weer talrijke Hoegaardense supporters hopen nu op een gallery vertoning van onze jongens want Meerbeelk lijkt uitgeteld. Even vermindert de concentratie en als een Meerbeekse speler uit de kluts te makkelijk naar doel mag schieten is de tot dan toe bijna werkloze thuisdoelman Wim De Windt toch geklopt.Zonder veel moeite staan de bezoekers op 2-1 en dus is er voor hen weer hoop. Nochtans zijn de onzen niet te veel van slag en ze gaan meteen terug op zoek naar een treffer. Die komt er bijna na een mooie actie van Michiel Goen. Vangoethem kan de prima center echter niet benutten. Ook Polfliet is weer een gesel. Samen met Goen rolt hij de bezoekende verdediging op maar weer kunnen we niet scoren. Wat later kan Polfliet net niet bij een center van Vangoethem en dus blijft het bij een 2-1 ruststand en die is voor de bezoekers meer dan gevleid te noemen. 

Na de koffie verwacht iedereen terug een combinerend groenwit die afstand zal nemen van de bezoekers maar het draait wat anders uit. De mannen van Michiels spelen onrustig, te snel diep en zonder veel overleg en dus kan Meerbeek makkelijk overeind blijven. In de 60ste minuut is er toch een goede actie van Goen die Bartholomé bereikt maar Janis mist. Meerbeek , in de wetenschap dat ze maar 1 doelpuntje achter staan, probeert meer voor doel te komen en hoopt dat er eens een bal goed valt. In de 65ste minuut gaat hun spits door en komt alleen voor doelman De Windt. Wim is gelukkig bij de pinken en verijdelt de gelijkmaker. De brouwers voelen dat ze met vuur aan het spelen zijn maar de motor slaat niet meer aan. Er is nog wel een halve kopkans voor Vanvelthoven en een schot van Vangoethem maar daar is het mee gezegd. Skipper Nijs loopt en sleurt maar het loont niet  Ook de ingevallen Mark De Man krijgt de motor niet aan de praat. Gelukkig staat onze verdediging nog wel goed op haar benen en geven ze weinig weg. De match kabbelt dus verder en eindigt uiteindelijk op een 2-1 zege voor de brouwers. 

Achteraf was er uiteraard vreugde om de winst maar toch ook wat ontgoocheling voor het geleverde spel. En ja het was niet goed, maar dat kan er eens tussenkomen uiteraard. Ook andere ploegen winnen wel eens na minder spel, dus ons excuseren gaan we niet doen. Integendeel zelfs, we zijn fier want dankzij deze zege en de meevallende uitslagen van de concurrentie staan we samen met Butsel met 30 punten op stek 3 en voeren we opnieuw (met nog 4 wedstrijden te gaan) alleen het klassement voor de 2de periodetitel aan.  Wat een contrast met vorig seizoen of zoals onze Gert-Jan Coenen gisteren filosofisch  zei: Vorig seizoen verloren we matchen ook al speelden we goed, nu beginnen we zelfs matchen te winnen die we niet goed spelen. waar gaat dit eindigen :-) PROFICIAT COACH EN SPELErS !!! Merry X-mas en een fantastisch eindejaar. Ook aan al onze TROUWE EN FIERE SUPPORTERS !!

SCOH B - Ars Oplinter B : 0-3

Onze B ploeg verkeert momenteel in een mindere periode en ook tegen Oplinter B konden de jongens van Waeytesn het tij niet keren en gingen ze met 0-3 de boot in. Toch wensen we hen te feliciteren met het spel in de heenronde. Mits wat geluk hadden we meer punten kunnen gepakt hebben. Nu is het inderdaad wat minder maar we gaan het kind niet samen met het badwater wegspoelen. Proficiat Coach Chris Waeytens , voor uw werk en enthousiasme. Aan jou ligt het zeker niet. Proficiat spelers voor jullie mooie prestaties maar nu is het zaak om terug te knokken. Anders wordt het een lang seizoen.  Kom op !

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement