Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

SCOH A- SMS Lubbeek 3-2

Het duel met SMS Lubbeek werd voorafgegaan door een voortreffelijke lunch, bijgewoond door meer dan 60 personen. De geserveerde maaltijden waren superlekker, de dranken eveneens.. Het echte dessert diende opgediend te worden door de mannen van trainer Kris Michiels en die van ex Hoegaarden speler Pascal Beeken, nu actief als T1 van Lubbeek. Lubbeek kwam wel wat verzwakt aan de aftrap want spits Jens Winnen (geelgeschorst)  en verdediger Hendrik Hermans (gekwetst) waren er niet bij. Bij Hoegaarden nam Vangoethem na schorsing terug zijn plaats in en zat Mark De Man sinds lang weer bij de selectie. Kersvers assistent Lars Lambert zat voor het eerst naast T1 Michiels op de Hoegaardense bank.

Lubbeek begon sterk aan de wedstrijd. De ploeg tankte de voorbije weken vertrouwen en wilde kost wat kost wat rapen op het mooie Hoegaardense veld. Het eerste kwartier was dan ook voor de bezoekers en toen Thomas Vranckx een teruglegger te alleen mocht afmaken stond het al snel 0-1.

De brouwers waren nu wakker geschud en gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker. Lubbeek ving de eerste golven goed op maar toen Polfliet 's schot op de paal belandde kwamen ze goed weg. Hoegaarden was nu de dominante ploeg en kon enkele keren dreigen. Een schot van Vangoethem waaide net naast en doelman Vanderweyden greep enkele keren gepast tussen. Aan de overkant was het opletten geblazen want Arno Booten en Vranckx lagen op de loer.  Rond het halfuur viel dan toch de gelijkmaker toen GJ Vanvelthoven een hoekschop van Polfliet staalhard binnenkopte 1-1 Een terechte tussenstand op dat moment. Lubbeek reageerde echter niet aangeslagen en nog voor de rust konden de mannen van Beeken terug op voorsprong komen. Een diepe bal werd mis ingeschat door Jurge Wauters (kan gebeuren) en Arno Booten kon alleen op De Windt af. De sterk spelende Lubbeekse "pocketspits" .aarzelde niet en trapte verfijnd voorbij De Windt. 1-2   SCOH probeerde nog voor de appelsientjes het tij te keren maar Lubbeek verdedigde sterk de 1-2 voorsprong en ging met een voorsprong rusten.

in de tweede helft liet Lubbeek de bal duidelijk aan de brouwers. Ze kozen voor iets wat lager druk te zetten en de ruimtes klein te houden. Dat lukte goed want die van ons vonden aanvankelijk weinig gaatjes. Het spel werd nu wat potiger uitgevochten op het middenveld en de 2de bal werd belangrijk. Polfliet kon één keer vanuit een scherpe hoek schieten maar de doelman redde met de voet. Ook de bezoekers dreigden en vooral dankzij de bedrijvige Booten. De Windt was echter ook bij de pinken.

In de 65ste minuut glipte onze vinnige Jens Polfliet op zijn gekende manier door de Lubbeekse verdediging. Hij bediende mooie Janis Bartholomé die de uitgekomen doelman handig omspeelde en de 2-2 binnenlegde. En Hoegaarden wilde nog meer. De vlam zat in de pan en de druk van skipper Nijs en co nam toe. Anderzijds was Lubbeek , dat een sterke indruk maakte, niet uitgeteld. In de 73ste minuut had het de kans op een nieuwe voorsprong toen een center richting 2de paal ging. De Lubbeekse kopbal ging echter aan de voor hun verkeerde kant van de paal. Als het daar 2-3 werd was het misschien over geweest voor de onzen.

SCOH toont echter heel wat veerkracht en mentale sterkte dit jaar en de wil om de 3 punten te pakken was groot. Toen Vanvelthoven in de 80ste  minuut Polfliet in het straatje stuurde was het zover. Jenske was sneller bij de bal dan de bezoekende goalie, ontweek hem maar daardoor was de hoek bijzonder scherp. Maar Polfliet zit vol vertrouwen en desondanks die zeer scherpe hoek trapte hij de bal binnen en stond het 3-2. Een schitterend doelpunt van onze Jens. Lubbeek had nog 10 minuten om een puntje mee te graaien en deed er ook alles aan. De brouwers moesten achteruit en met powerplay dwong Lubbeek gevaar af. Eén poging werd succesrijk afgerond maar er werd (volkomen terecht trouwens) voor buitenspel gezwaaid. Zo bleef het 3-2 na een aangename en zeer sportieve wedstrijd.Op basis van de hele wedstrijd en de kansen verdiende Hoegaarden misschien net iets meer de zege maar anderzijds had Lubbeek met wat meer geluk meer kunnen geoogst hebben. Het is alvast een sterk team dat ons inziens te laag gerangschikt staat.  Dankzij de overwinning blijven de brouwers op plaats 5 staan en strijden ze nog volop mee voor de 2de periodetitel. Chapeau aan trainer Michiels en zijn mannen . De sfeer in de kantine achteraf was die van de grote dagen. Ambiance, muziek, bier en veel lachende gezichten.

Volgende zondag sluiten we 2014 af met terug een thuismatch. Als eerste match van de terugronde, ontvangen we dan Standaard Meerbeek,  die we nog niet zo lang geleden met 1-2 klopten.  Aftrap om 14u30 in Hoegaarden

SCOH B - ST Neerwinden 1-3

In Outgaarden moesten de jongens van trainer Waeytens de wei in tegen Neerwinden, dat onlangs een trainerswissel doorvoerde. Onze mannen kwamen weer gehavend aan de aftrap maar desondanks speelden ze met veel inzet. Alleen de scherpte op de juiste momenten ontbreekt. Zo kwam Neerwinden al snel op voorsprong en misten onze jongens enkele mogelijkheden. Nog voor de rust sloegen de bezoekers een 2de keer toe en gingen we rusten met een 0-2 achterstand. In de 2de helft probeerden de brouwers het tij te keren en kapitein Michael "Michou" Vandeput kon de aansluitingstreffer 1-2 binnenknallen. Hoegaarden drong aan, forceerde enkele kansen op de gelijkmaker. Het was echter net niet voor onze jongens, dat gebrek aan scherpte weet je wel, en ook de bezoekende doelman deed zijn job. Neerwinden  bleef overeind en maakte wat later de klus af. De 1-3 eindstand stond op het bord. Door de 1 op 18 zakken onze jongens terug naar een 10de plaats. Volgende zondag ontvangen ze Oplinter B. dat gisteren van een rustdag genoot. Hopelijk kan de ploeg van Waeytens tegen de Tienenaars de kentering net voor de winterstop inluiden. Come on Boys !!

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement