Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

SC AARSCHOT – SCOH A

Na de toch wel pijnlijke nederlaag van afgelopen zondag moeten de mannen van Coach Kris Michiels zich proberen te herstellen tegen SC Aarschot. We kunnen de volgende wedstrijd van onze eerste ploeg  dan ook op  verschillende manieren voorbeschouwen.  

Mogelijkheid 1: Oei oei, SC Aarschot is dat niet de  leider met 18 op 18? Jawel dat zijn ze en ze hebben in 6 wedstrijden al 30 keer gescoord (gemiddeld dus 5 per match) en zijn bij uitstek de favoriet voor de titel !!! Brrrr, we kunnen er niets gaan rapen dus maar uit beleefdheid gaan we toch maar de wedstrijd spelen. Verliezen is  geen schande maar uit frustratie voor de nederlaag halen we nog enkele onnodige kaarten die ons ook later op het seizoen pijn doen maar soit . dat hoort er bij zeker.

Mogelijkheid 2: Hey, we gaan spelen tegen leider en favoriet Aarschot. Een voetballend team op een goed terrein en met heel wat volk langs de kant. Dat lijkt ons een leuke uitdaging.  Voor dergelijke matchen speel je voetbal toch of supporter je voor je geliefde club. Echt tof, want we kunnen laten zien dat we in Hoegaarden ook kunnen voetballen. Weet je, als we goed georganiseerd spelen en iedereen denkt in dezelfde richting , we smijten onze gezamenlijke kop ervoor dan zorgen we misschien voor een stunt. Trouwens, "hoe langer je wint hoe korter bij de eerste nederlaag" zei ooit een voetbalfilosoof. Waarom zijn wij niet “de kassei” waarover de kasseistampers uit Aarschot “struikelen”.

Beste supporters, na lang beraad gaan we voor mogelijkheid 2. Yes, we can !

We gaan spelen tegen het Aarschot van trainer Kris Goris (ex Houtvenne en Wijgmaal ondermeer). SC Aarschot was vorig seizoen al titelkandidaat maar liet het uiteindelijk afweten en eindigde voor hun op een ontgoochelende 5deplaats. In het tussenseizoen versterkten ze zich serieus. Trainer Kris Goris bracht maar liefst 8 spelers mee van Houtvenne (1steprov Antwerpen) maar ook spelers van Nationalers zoals Duffel en Lyra maken nu de dienst uit bij witzwarten.   De meest in het oog springende naam op dit moment is Nick Van Peer die ondertussen topschutter is in 2deB, maar hem alleen aandacht geven zondag zou te kort door de bocht zijn. Aarschot is een team dat in het verleden in nationale vertoefde.  Na wat financiële problemen startten ze opnieuw in 4deprovinciale en werkten zich vrij snel terug op tot 2deprovinciale. SC Aarschot steekt haar ambitie om te promoveren niet onder stoelen of banken. Ze willen op korte termijn terug naar nationale waar een club van dergelijk allooi thuishoort. Het siert hun, dat ze die ambitie uitspreken en wij gunnen het hun ook van harte, alleen hopen wij als Hoegaarden zijnde  ze de weg naar promotie in 2deb dit seizoen toch wat moeilijker te maken door hen wat puntjes af te troggelen.  Vorig seizoen waren we op  hun grote terrein kansloos en kregen we er een fikse 6-1 om de oren. Thuis konden we hen echter doen knielen al was het, eerlijk is eerlijk,  een redelijk gevleide overwinning . Zondag zien we of we hen ook ginds eens pijn kunnen doen.

FC GEETBETS –SCOH B

Onze 2deploeg zakt vol vertrouwen af naar Geetbets waar het huidige nr 6 in het klassement hen opwacht.  Van Geetbets weten we bitter weinig buiten het feit dat het een ploeg is die nog niet zo lang in provinciale actief is en eigenlijk een verderzetting is van de Flippers Geetbets (een bekende liefhebbersploeg)  

De groenzwarten eindigden vorig seizoen op plaats 10. Dit seizoen was enkel het stugge  Orsmaal hen te sterk af, maar zelf lieten ze gerenommeerde teams als Bierbeek B en Neerwinden in het zand bijten. Dat  zegt dus voldoende over de sterkte van dit team en dus wordt het een serieuze test voor de mannen van Waeytens. Na de 9 op 9 wacht met Geetbets immers een heel stevige opponent. We zijn benieuwd of onze jongens de goede lijn kunnen aan houden.  

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement