Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Na de eerste overwinning van zowel A als B ploeg afgelopen zondag hopen de Hoegaardense supporters dus op een vervolg. Dat zal dan moeten gebeuren op verplaatsing tegen respectievelijk FC Rillaar Sport (2de prov) en VC Jong Neervelp (4de prov)

FC Rillaar Sport - SCOH A

De tegenstander van onze eerste ploeg is een te duchten opponent. FC Rillaar Sport tuimelde vorig seizoen na een driejarig verblijf uit eerste provinciale. Het team onderging ook een serieuze gedaanteverwisseling want samen met trainer Fille Janssens (ex SC Hoegaarden) verlieten een deel spelers van de indertijd geduchte en succesrijke ploeg , het Rillaarse schip. Onder hen oa topschutter Wouter Corten , Kevin Pairoux en Davy Blevy. Het nieuwe Rillaar staat onder leiding van trainer Kurt Asselberghs (ex Tildonk en Boortmeerbeek) en bezit met de gebroeders Clemens,  Laebens en Kenny Verhoeven over enkele spelers met naam. Voor onze nr 10 Gert-Jan Van Velthoven wordt het duel tegen Rillaar toch wel speciaal. Gert-Jan was de spelmaker en bepalende figuur van het team dat 3 jaar geleden de titel in 2de B behaalde en was ook in de eerste 2 jaren in eerste provinciale één van de sterkhouders. We hopen dat "den ollander" goed onthaald wordt bij zijn ex club en dat hij hopelijk evengoed de weg naar de netten vindt als afgelopen zondag tegen Haasrode. Het bezoek aan FC Rillaar Sport kondigt zich uitermate zwaar aan. De greunsjotters wonnen hun eerste 3 partijen (9 op9) maar beten vorige zondag verrassend de tanden stuk op Meerbeek. Ze zullen zeker gebrand zijn om dit geen 2 keer na elkaar te laten gebeuren.  Een goed SCOH is niet kansloos aldaar maar.... weet dat men in het land van de "vettige en plezante hoek"  niets gratis krijgt.

De Hoegaardiers komen wel gehavend aan de aftrap. Aanvallers Polfliet en Bartholomé zijn gekwetst en ook verdedigers Wauters en Coenen zijn zeer twijfelachtig.

VC Jong Neervelp - SCOH B

Onze tweede ploeg vertrekt vol vertrouwen naar het naburige Neervelp waar het de plaatselijke geelblauwen partij geeft. VC Jong Neervelp was 20 jaar geleden een te duchten club die met veel eigen jongeren furore maakten. De gebroeders Willemaerts, de gebroeders Leemput en Stefan Vanbilloen zijn maar enkele namen die toen heel wat clubs lieten bibberen. Daarna ging het echter bergaf met de club uit de Boutersemse deelgemeente. Ze degradeerden een 15 tal jaar geleden uit derde en spelen sindsdien onafgebroken in 4de. De club, die deels verbonden blijft aan café Het Koerierke, moet het met minder middelen stellen dan de andere Boutersemse clubs maar blijft desalniettemin toch bestaan. Daar alleen al voor verdienen ze ons respect.  Momenteel  staan de velpenaars laatste met 0 punten en kregen ze al elke week een serieuze pandoering. Onderschatting zou echter pretentieus en totaal misplaatst zijn want op hun terrein dat bekend staat voor het "grote niveauverschil" zijn er elk jaar ploegen die struikelen. Laat ons hopen dat die "eer" onze beloften niet te beurt valt en dat het bezoek aan Neervelp een 2de overwinning mag opleveren.

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement

LUNCH 21/10/2018