Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Als je daar verzeilt geraakt waar wij nu verzeilden kan je jezelf geen enkele misstap meer veroorloven, elke match is er eentje die je niet mag verliezen. Arsenal is daarenboven een meer dan rechtstreekse tegenstander in de strijd om de zekerheid van het behoud in tweede...

Gerard heeft te veel geel, Robin heeft andere verplichtingen, Kris heeft de jongens klaargestoomd voor deze zespunter, wij zullen hen daarbij alle mogelijke steun geven.

Bij Oplinter is het vanaf het begin duidelijk dat er gevoetbald wordt met de daver op het lijf, ze missen hun ervaren goalie en coach Magits en er mag niet verloren worden!

De bierbrouwers, met blijkbaar wat minder stress, leggen onmiddellijk de beste aanvalspatronen op de grasmat en dat loont: Dimi mag een vrijschop trappen, de doelman kan die niet klemmen en Michiel is er als de kippen bij om af te werken: een betere start hadden de weer talrijk opgekomen Hoegaardiers zich niet kunnen dromen.

Als wij verzuimen om snel een tweede keer te scoren komt Arsenal meer in de match, wat slap verdedigen in de eerste lijn, daardoor moet Jurge binnen de zestien ingrijpen...en de ref legt de bal op de stip. Wim zit in de goeie hoek maar Ceulemans hangt de bordjes gelijk.

De Hoegaardiers zijn wat onder de indruk, een te zwakke terugspeelbal, Wim er als eerste bij buiten de zestien, trapt de bal tegen Ceulemans en het leder caprioleert in doel... daar staan we dan... de beste ploeg met de beste kansen en toch 2-1 !

Wat de brouwers dan siert is de manier waarop ze terugvechten, indertijd zouden de kopjes al hangen, nu steken ze een tandje bij en nog voor de appelsientjes hebben Janis en Yoni de bordjes al verhangen naar 2-3... telkens na mooi combinatievoetbal waarbij Janis en Michiel een gesel zijn voor de Arsenalverdediging.

Na de herneming is er bij SCOH opeens geen houden meer aan, Oplinter wordt van het kastje naar de muur gespeeld: met voorzetten uit het boekje, met meesterlijk middenveldspel, met sterk verdedigend werk en feilloos en onzelfzuchtig aanvalsspel waarbij Janis, Jens, Michiel en nogmaals Janis de thuisploeg helemaal afmaken !

We hebben vandaag nog maar eens getoond dat dit Out-Hoegaarden zeker hoger verdiende te staan in de klassering, dat we met een tikkeltje meer geluk en wat minder gekwetsten meer hadden kunnen brengen, dat we, als we er echt de kop voorleggen tot veel meer in staat zijn.

Zondag komt Herent op bezoek, ook nog in degradatiegevaar, een ploeg die waarschijnlijk alles zal proberen om bij ons wat mee te scharrelen... Als wij een verlengstuk breien aan onze prestatie van vandaag en de puntjes thuis houden, is het behoud voor SCOH verzekerd ! Succes !

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement