Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

FC Binkom - SCOH A:   0-1

De Binkommenaren  mogen terecht fier zijn op hun vernieuwd terrein, het ligt er ondanks de weersomstandigheden mooi bij, een reden te meer om hier vandaag nog eens het beste van onszelf te geven. We missen sterkhouders Dumoulin en Goen die een gele strafdag uitzitten, Tom Soetaers is wel terug van de partij.

Van bij de aftrap zijn het de Hoegaardiers die de match in handen nemen, de Binkomse goalie heeft al direct alle moeite om een ver schot van Tom Soetaers uit zijn netten te houden... we hebben het balvoordeel, we combineren goed, we voetballen een paar kansen uit, scoren lukt echter net niet en we rusten met een brilscore.

Na de herneming blijven we de spelbepalende ploeg, Binkom probeert af en toe te counteren maar veel meer dan één vrije kopkans levert dat niet op. De Hoegaardiers scheppen wel kansen maar vergeten die te verzilveren.  Als alomtegenwoordige Janis Bartholomé alleen op doel afstormt wordt hij buiten de rechthoek foutief door de thuisdoelman gestopt, rood voor de goalie en Binkom wordt tot tien herleid. Het is dan nog even wachten op een prachtige gemeten voorzet van Gerard Pierreux op het hoofd van Janis Bartholomé en het staat rond het uur over verdiend 0-1.Wij laten dan nog een paar opgelegde kansen onbenut en in het slot van de match moet goalie Wim De Windt nog alles uit de kast halen om de uitoverwinning veilig te stellen maar de drie punten gaan mee naar Hoegaarden.

In een wedstrijd waar de kop er opnieuw werd voorgelegd en waar taken bijna in de perfectie werden uitgevoerd, waar Robin Ausloos de lokale spelmaker Vranckx helemaal uit de match hield, waar de verkleumde jongens vanop de bank toch nog gedreven invielen, lieten we na om ons meesterschap in nog meer doelpunten uit te drukken maar nemen we over verdiend de volle buit mee huiswaarts. Proficiat boys, dit schept perspectieven voor de komst van Averbode-Okselaar van volgende week...Succes !

 

SCOH B - Waanrode 2-8

Onze B boys waren een maatje te klein voor het nr 3 Waanrode en verloren met zware 2-8 cijfers. Waanrode begon wervelend aan de wedstrijd en reeds na 8 minuten konden de geelblauwen de score openen. Onze jongens werden de eerste 25 minuten overlopen en op het halfuur verdubbelden de Waanrodenaars de score. Toen de druk van de nr 3 milderde kregen de brouwers wat  meer voet aan de grond en in de 40 ste minuut kon Maxime Meert de 1-2 maken. SCOH terug in de match maar vlak voor de appelsientjes werd een dekkingsfout op hoekschop meteen afgestarft en gingen de bezoekers met een vrij veilige 1-3 score rusten.

Na de rust kwamen onze jongens te mak uit de kleedkamer en voor ze het beseften stonden ze 1-5 achter. Wedstrijd gespeeld en ook al kon Sven Omloop bij een 1-6 stand nog milderen tot 2-6, was er van een match geen sprake meer. De bezoekers scoorden nog 2 keer en SCOH doelman Tercalavres kreeg nog rechtstreeks rood voor een tackle buiten de 16. De brouwers moesten de kelk dus ledigen tot op de bodem en dropen met heel wat frustraties het terrein af. Coach Lambert was niet te spreken over de matige tot slechte wedstrijdmentaliteit van zijn ploeg. Geen coaching, geen wedstrijddiscipline en geen vuur. Tja dan ga je tegen een sterke ploeg als Waanrode zwaar onderuit. De trainingsaanwezigheid vorige week was wederom beneden alle peil en dus riepen onze jongens deze pandoering over hun zelf af. Zijn we na 3 goede wedstrijden terug naar af? Is de positieve vibe zo snel weg of gaan we ons met zijn allen herpakken? Het antwoord ligt bij de B boys zelf. Volgende week reizen Lambert en co af naar Atlas, de week nadien ontvangen ze de buren uit Meldert. Tijd dus om deze week even te bezinnen en het seizoen op een deftige manier af te sluiten.

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement