Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Tegen de promovendus uit 3A van het voorbije seizoen moeten we vandaag zeker de bevestiging kunnen brengen van wat we vorige week tegen Wommersom al toonden. Kampioenenploegen drijven echter vaak nog wat verder op het élan van het voorbije seizoen en men zegt dat TW3000 vorige week tegen Meerbeek meer dan één puntje had verdiend... oppassen is dus de boodschap.

Bij de brouwers zit Mark De Man mee op de bank, ook Jens Polfliet is opnieuw bij de selectie.

In de aanvangsfase blijkt al dat TW3000 vooral resultaat wil halen uit inzet, we krijgen maar weinig vrijheid, beperkte inspeelmogelijkheid, de tegenstander belet ons te voetballen en in balbezit proberen ze zeer snel tegenaanvallen op te zetten. Het duurt dan ook even eer wij echt gevaarlijk kunnen zijn, de eerste grote kans is voor de bezoekers...

SCOH brengt het beste voetbal en schept een paar mooie kansen maar die verkwanselen we met glans ! Het spreekwoordelijke deksel krijgen we dan ook op de neus, een gebrekkig ontzetten bij SCOH, een bal die verdoken naar doel vertrekt en waarmee Geerts gaolie Wim tegenvoets vloert...

De Hoegaardiers zijn misschien wel een beetje geschrokken maar niet van de kaart, luttele minuutjes later schildert Ger-Jan Van Velthoven een vrijschop mooi op het hoofd van Yoni Vangoethem en de bordjes hangen opnieuw gelijk.

Na de appelsientjes, als wij eigenlijk verwachten dat onze jongens nu de klus wel definitief zullen klaren, laten de brouwers zich alweer betrappen op onoplettendheid. Daarvan maakt Deprez handig gebruik om TW3000 opnieuw op voorsprong te schieten: minuut 47 en het staat 1-2 ! 

Als even later (min.55) Yoni Vangoethem zijn tweede geel pakt worden de Hoegaardiers tot tien herleid, spijtig maar helaas...

De wedstrijd is ondertussen wel wat potiger geworden, vrijschoppen met de vleet... eentje daarvan wordt door Gert-Jan Coenen mooi voorbij doelman Verheyden gejaagd (min.62), zelfs met een mannetje minder blijven we vechten voor de volle buit.

Dat het geluk niet altijd aan onze kant staat blijkt dan weer twee minuutjes later als opnieuw Geerts met zeker wat geluk maar toch met een prachtomhaal de gasten alweer op voorsprong schiet (min.65).

Mark De Man heeft ondertussen zijn opwachting gemaakt voor zijn eerste competitieminuten met SCOH... Zijn inbreng geeft duidelijk opnieuw diepgang aan ons voetbal, TW moet nu regelmatig de botte bijl hanteren om Michiel Goen, Jens Polfliet en andere Hoegaardiers af te stoppen... Mark De Man (min.71) lepelt zijn vrijschop meesterlijk via de verste paal binnen.

SCOH krijgt in de resterende speeltijd nog de betere kansen, doelman Verheyden  houdt daarbij o.a. Jens Polfliet en de brouwers een paar keer spectaculair van matchwinst.

TW3000 was waarschijnlijk tevreden met een puntje, voor ons zat er duidelijk meer in,  maar al bij al hebben we met dat mannetje minder toch nog resultaat geboekt... volgens ons hebben we de goeie mentaliteit te pakken, er wordt geknokt voor elke bal, er staat een hechte ploeg op het Hoegaardse gras... Een paar kleine onzorgvuldigheden en bruute pech bij de afwerking hebben ons vandaag puntjes gekost, maar “we zijn goed bezig” en dat loont altijd !

Zondag zakken we af naar co-leider Racing Butsel, wij zijn er klaar voor !

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement