Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

ST Meerbeek - SCOH A 3-2

Met een karrevracht aan afwezigen: De Windt, Coenen, Goen, Claes, Polfliet en op de valreep ook nog Dewil, het veld in moeten tegen een ploeg die pas vorige week haar eerste puntjes verloor aan de ongeslagen medeleider Everbeur en toch...

De Hoegaardiers nemen van bij de aftrap het initiatief, we dreigen een paar keer en Koen Nicolaes kan heel vroeg in de match (min.10) al scoren na assist van  Janis Bartholomé.  De thuisjongens lijken een beetje van de kaart en met wat meeval had SCOH de score nog kunnen opdrijven... jammer maar helaas, we letten even niet op bij een hoekschop, er wordt vrij doorgekopt en Meerbeek kan op slag van rust toch nog gelijk maken via El Gueddali.

Voor de tweede helft brengt coach Jo Mertens zijn aanwinst Patrick Anyanwu (voorheen Sillah Bah) in. Met weinig voetballend vermogen maar veel lengte, gewicht en kracht maakt die wissel het ons even wat moeilijker maar Juju Wouters staat zijn mannetje. Toch is het de invaller die in minuut 74 uit een geharrewar Meerbeek op voorsprong kopt.

Als twee minuutjes later opnieuw Anyanwu in duidelijke buitenspelpositie van de lijnrechter toch mag scoren, lijkt de wedstrijd gespeeld . Dat is echter zonder de brouwers gerekend, met zijn allen zetten we Meerbeek serieus onder druk,  Quentin Houart scoort de 3-2 in minuut 82 en we treffen nog een paar keer paal en dwarsligger, spijtig genoeg blijft het daarbij. We verliezen hier onverdiend, een anderstalige lijnrechter, meer met de lokale supporters bezig dan met de match, doet ons de das om !

Als wij de man na de match om uitleg vragen omtrent het bewuste doelpunt klinkt het “ il na pas touché le ballon...” alhoewel iedereen dat anders kon zien en als het arbitrale trio ook de naam van Patrick A. als doelpuntenmaker op het wedstrijdblad vermeldt ... .

Er werden bij het verlaten van het speelveld door een lid van de lokale trainersstaf nog wat onsportieve dingen geroepen aan het adres van Robbie Demoulin, de perfect Franstalige flaterende lijnrechter laat zich zelfs aan het adres van G.J. Vanvelthoven meermaals de gevleugelde woorden “fils de put...” ontvallen...  dat is een beetje om herrie vragen.  Als ik als afgevaardigde na de wedstrijd in de kantine dan ook nog aangemaand wordt om mijn spelers te kalmeren in hun uitlatingen en vragen aan de bewuste lijnrechter hebben we dan maar het wijselijke besluit genomen ons verdriet te gaan verdrinken bij Brem !

Meerbeek heeft hier vandaag geen enkele echte kans kunnen uitvoetballen, met wat hulp van buitenaf houden ze wel de drie punten thuis, wij speelden een sterke wedstrijd maar kregen geen loon naar werken. Op de gezichten van de Hoegaardiers was na afloop alleen maar teleurstelling af te lezen, we hebben ze zelden zo kwaad gezien... als Binkom daar volgende week gaat moeten voor boeten...Succes boys ! 

SCOH B - Halle VV 1-5

Weliswaar wat gehavend door de blessures van Bjorn Mathei en Michael Deweerdt en de afwezigheid van Milan Morren en Philippe Le Roi die opgeroepen werden bij het eerste elftal, kreeg de B ploeg een te zware nederlaag te verwerken van Halle VV.  Het werd snel 1-0 maar een mooi doelpunt van Sven Omloop bracht Hoegaarden weer gelijk. Dat was het laatste wapenfeit want halle kwam wat later via een goedkope strafschop op voorsprong en in de 2de helft diepten ze tegen een onmondig en veel te laks spelend SCOH verder uit.

Halle VV had meer goesting zondag, en acteerden in alle geledingen scherper. De hallenaars genoten zichtbaar van het groene biljartlaken van Hoegaarden, een terrein dat in 4de prov zijn gelijke niet kent. Die jongens zijn het niet gewoon om op zo een veld te spelen en waren dankbaar. ze speelden met overleg en passie en wonnen oververdiend.

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement